Enige info

Klik voor INTERVIEW PhotonMagazine-Jurriaan Nijkerk©
Huib van Wersch:
‘Rond mijn 17e jaar begon ik fotografie serieuzer te nemen en ging experimenteren met wat ik er inmiddels van had begrepen.

..het zit in de familie

Ed van Wersch (mijn vader ), fotograaf. ” Ik ben van adel, want ik ben een graaf” was zijn humor; Van hem leerde ik de werking van de camera, goed belichten, zwart-wit hand-vergrotingen maken, films ontwikkelen en opletten dat iedereen zijn ogen open heeft als je de ontspanknop indrukt. Mijn eerste trouwreportage’s maakte ik voor hem toen ik op de middelbare school zat. Hij was oa. bekend om zijn ‘trucfoto’s, maakte meer dan 7000 trouwreportage’s in Amsterdam en omstreken en is inmiddels 80 jaar.

Studio Sherry Kamp

Deze prachtige studio bevond zich in een statig pand aan de Plantage Muidergracht en met Sherry heb ik enorm veel plezier gehad; Hij leerde me rolfilms ontwikkelen en als hij in het donker een knakje van de film hoorde, kreeg ik de wind van voren; Zo leerde ik snel. We gingen veel op lokatie en hij jaagde soms de modellen de stuipen op het lijf door in zijn RangeRover plotseling de hei op de scheuren als we over de A1 terugreden naar Amsterdam. Toen ik mijn eigen studio begon aarzelde hij geen seconde mij te helpen.


 

Studio Ronnie Hertz

Ronnie Hertz was in de jaren 70 en 80 een bekende glamour-fotograaf. Veel nationale en internationale artiesten verschenen voor zijn lens. Bijzonder leuk is dat hij nog steeds fotografeert: www.ronniehertz.com
Ook met hem heb ik een bijzondere tijd gehad met erg veel reizen.


1985 - Eerste studio

 

oa. werkte ik met veel plezier voor:

1985 ( vanuit Studio Hempoint in Amsterdam.) :
(Reklame) Ogilvy Direct, Cato Johnson en BSB ( Allick-Bates), BBDO – Tijdschriften waaronder Panorama, Libelle, HifiVideoTest en Bridge . Vele artiesten oa. voor Dureco, CBS en EMI Records.

1987 (Studio Oostelijke Handelskade) :
weekblad Libelle, Rodia Fashion, Lancaster, Publicis/FCB

1990
Samenwerkend met Birgitta Gadellaa.
1992 afstoting studio en zware apparatuur om zo weer naar de kern van de fotografie te gaan.
Reportage’s en analoge fotografie met daglicht. Toewijding aan ‘het Moment'( Decisive Moment – Cartier Bresson ): Het magische om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, een bijzonder fascinerend aspect van de fotografie.

1993 – 2010
Wekelijkse reportage’s en portretten voor vele tijdschriften: oa. Margriet, Seasons,Viva, Flair, Home/Garden, Libelle, Knippie en Ouders van Nu, Kinderen, Troskompas, Nouveau en AM Magazine.

2011-2014:
ING Realestate, Vriendin, Simavi, VanDoorne NV., JM Magazine, Quoins, KRO, Vitra, diverse kookboeken (Award voor ‘Echt Eten’), Happydress, Blix Advocaten, Ahold, Hypotheekshop, DATbureau, Travelling Tablewear, PlusMagazine, SWV, Libelle, VanGogh Museum, KNHM.

2015: Eerste experimenten met licht met een gewijzigde lichtrichting. ( BDL )

2016 – heden
VanDoorne NV, SPN uitgevers, Summa College, SWV/ Bijzonder Onderwijs, Milieudefensie, Nouveau, Lukic’ Alexandertechniek,
Familieportretten en Make-Over’s voor carrière-switchers, Seminars Fotografie.

Nog steeds samenwerkend met:
Birgitta Gadellaa Styling en Produktie©

Video’s YouTube :

Video Fotografie Modemerk Happydress©

 Video Life Performance June Noa Paradiso©

 Knuffelpraktijk Linda Milder Camera en Regie©