Onze ervaringen kunnen vastleggen

Klik voor INTERVIEW PhotonMagazine-Jurriaan Nijkerk©
Huib van Wersch:
“Als jongetje stond ik in zijn doka en rond mijn 17e jaar begon ik mij te interesseren voor het beroep van mijn vader.”

Jong geleerd, oud gedaan

Vader Ed van Wersch verdiende tevens zijn geld met fotografie: ” Ik ben van adel, want ik ben een graaf”. Zo was zijn humor en hij maakte vooral trouwreportage’s. Gaandeweg leerde hij mij alle basis-vaardigheden en mijn eerste trouwreportage’s maakte ik voor hem op mijn 19e.

Studio Sherry Kamp

Een bijzonder mooie studio aan de statige Plantage Muidergracht. Met Sherry heb ik veel plezier gehad; Ik leerde studiotechniek en werken met grootformaat camera’s en films. Als ik iets fout deed, kreeg ik de wind van voren; Zo leerde ik snel. We gingen veel op lokatie en op de terugweg jaagde hij soms de modellen achterin zijn Range Rover de stuipen op het lijf door plotseling dwars door het prikkeldraad de hei op de scheuren als we over de A1 terugreden naar Amsterdam. Toen ik mijn eigen studio begon aarzelde hij geen seconde mij met van alles te helpen.


 

Studio Ronnie Hertz

Ronnie Hertz was in de jaren 70 en 80 een bekende Amsterdamse glamour-fotograaf. Veel nationale en internationale artiesten zoals Sophia Loren en Brian Ferry verschenen voor zijn lens. Bijzonder leuk is dat hij nog steeds fotografeert: www.ronniehertz.com
Ook met hem heb ik een gave tijd gehad met erg veel reizen.


1985 - Mijn eerste studio

Geopend op de kop van Hempoint, boven het ontwikkellaboratorium ‘Kleintje Kleur’ van Joop Niestadt. Met een flinke lening voor licht-apparatuur en hulp van mijn vader in de vorm van een Sinar technische camera voelde ik me als een vis in het water en kreeg al snel een gevarieerde klantenkring:
(Reklame) Ogilvy Direct, Cato Johnson en BSB ( Allick-Bates), BBDO – Tijdschriften waaronder Panorama, Libelle, HifiVideoTest en Bridge . Vele artiesten oa. voor Dureco, CBS en EMI Records.

Covers Bridge Magazine
Panorama Kalender
MaiTai - Albumcover 'History'

Grote studio aan de Oostelijke Handelskade

1987 – Het werd tijd voor een grotere studio en ik verhuisde naar de Oostelijke Handelskade 12 : Opdrachten voor Libelle, Rodia Fashion, Lancaster, Publicis/FCB, Rob Peetoom Coiffures, Intercoiffure, Hans Snels Coiffures, Marco Roosink/ ISIS ( muziek 🙂

1990
Gestylde producties, reportage’s en ‘lossere’ fotografie met daglicht. samenwerkend met Birgitta Gadellaa. In 1992 stootte ik de studio af en ook alle zware apparatuur om zo weer naar de kern van de fotografie te kunnen gaan.
Mijn inspiratie was in die tijd  ‘het Beslissende Moment'( Decisive Moment – Cartier Bresson ): Een magische ontdekking wanneer je op het juiste moment op de juiste plek bent en op het juiste moment de foto maakt; Een fascinerend en ongrijpbaar aspect van de fotografie.

1993 – 2010
Wekelijkse reportage’s en portretten voor vele tijdschriften: oa. Margriet, Seasons,Viva, Flair, Home/Garden, Libelle, Knippie en Ouders van Nu, Kinderen, Troskompas, Nouveau en AM Magazine.

Na een paar jaar zonder studio te hebben gewerkt deed zich een mooie kans voor in de vorm van een Daglicht-studio op loopafstand van ons huis.

Studio aan de Amsteldijk

2011-2014:
ING Realestate, Vriendin, Simavi, VanDoorne NV., JM Magazine, Quoins, KRO, Vitra, diverse kookboeken, Award voor ‘Echt Eten’ van Jonathan Karpatios, Happydress, Blix Advocaten, AHOLD, Hypotheekshop, DATbureau, Travelling Tablewear, PlusMagazine, SWV, Libelle, VanGogh Museum, KNHM, T-Mobile

2015: Eerste experimenten met licht met een gewijzigde lichtrichting. ( BDL )

2016 – heden
VanDoorne NV, SPN uitgevers, Summa College, SWV/ Bijzonder Onderwijs, Milieudefensie, Nouveau, Lukic’ Alexandertechniek, Ed Cornelissen Grafische Techniek, Sigma Dataconsulting, APG, Bakery Lady’s, Cees&Co, Jotham Gast Citroën Garage, KPN, ZonMW en Zin-Magazine.

Tussen al deze opdrachten door maak ik ook altijd werk voor particulieren: Familieportretten, kinderen en soms een huwelijksreportage, waarmee het natuurlijk allemaal begon.

op lokatie - 2019

2019 – Mediakits: Een slim product dat gemak geeft aan bestuursleden, directie-leden en iedereen die vaak publiceert op internet. Wanneer je een artikel geschreven hebt is de publicatie het sterkst wanneer de toon van het artikel past bij het gekozen portret.
Wanneer je alvast ruime keus tot je beschikking hebt, kan je kieze. Tegelijkertijd hebben hoge functionarissen weinig tijd ( en zin )dus is een eenmalige sessie met veel resultaat een oplossing; Handig om een serie portretten in de la te hebben liggen.

2020- Corona, dus tijd. De ontwikkeling die ik in 2015 begon kan ik steeds verder verfijnen. Meer aandacht aan de ‘setting’, in combinatie met licht-experimenten.