Verbinden is de sleutel

Klik voor INTERVIEW PhotonMagazine-Jurriaan Nijkerk©
Huib van Wersch:
‘Rond mijn 17e jaar begon ik fotografie serieuzer te nemen en ging experimenteren met wat ik er inmiddels van had begrepen.

..het zit in de familie

Ed van Wersch (mijn vader), fotograaf: ” Ik ben van adel, want ik ben een graaf”. Zo was zijn humor; Van hem leerde ik de werking van de camera, films goed belichten, zwart-wit hand-vergrotingen maken, films ontwikkelen en opletten dat iedereen zijn ogen open heeft als je de ontspanknop indrukt. Mijn eerste trouwreportage’s maakte ik voor hem toen ik in de laatste klas van de middelbare school zat. Hij was oa. bekend om zijn ‘truc’-foto’s en maakte meer dan 7000 trouwreportage’s in Amsterdam en omstreken.

Studio Sherry Kamp

Een fantastische studio aan de statige Plantage Muidergracht. Met Sherry heb ik erg veel plezier gehad; Ik leerde studiotechniek en werken met grootformaatfilms. Als ik iets fout deed, kreeg ik de wind van voren; Zo leerde ik snel. We gingen veel op lokatie en op de terugweg jaagde hij soms de modellen achterin de stuipen op het lijf door in zijn RangeRover plotseling de hei op de scheuren als we over de A1 terugreden naar Amsterdam. Toen ik mijn eigen studio begon aarzelde hij geen seconde mij te helpen.


 

Studio Ronnie Hertz

Ronnie Hertz was in de jaren 70 en 80 een bekende glamour-fotograaf. Veel nationale en internationale artiesten verschenen voor zijn lens. Bijzonder leuk is dat hij nog steeds fotografeert: www.ronniehertz.com
Ook met hem heb ik een bijzondere tijd gehad met erg veel reizen.


1985 - Mijn eerste studio

Geopend op Hempoint, boven het ontwikkellaboratorium ‘Kleintje Kleur’ van Joop Niestadt. Met een flinke investering aan licht-apparatuur en hulp van mijn vader in de vorm van een Sinar technische camera voelde ik me al snel  als een vis in het water en kreeg een gevarieerde klantenkring:
(Reklame) Ogilvy Direct, Cato Johnson en BSB ( Allick-Bates), BBDO – Tijdschriften waaronder Panorama, Libelle, HifiVideoTest en Bridge . Vele artiesten oa. voor Dureco, CBS en EMI Records.

1987 – Het werd tijd voor een grotere studio en ik verhuisde naar de Oostelijke Handelskade 12 :
weekblad Libelle, Rodia Fashion, Lancaster, Publicis/FCB, Rob Peetoom Coiffures, Intercoiffure, Hans Snels, Marco Roosink/ ISIS ( muziek 🙂

1990
Gestylde producties, reportage’s en fotografie met daglicht. samenwerkend met Birgitta Gadellaa. In 1992 stootte ik de studio af en ook alle zware apparatuur om zo weer naar de kern van de fotografie te kunnen gaan.
Mijn inspiratie was in die tijd  ‘het Beslissende Moment'( Decisive Moment – Cartier Bresson ): Een magische ontdekking wanneer je op het juiste moment op de juiste plek bent en op het juiste moment de foto maakt; Een fascinerend en ongrijpbaar aspect van de fotografie.

1993 – 2010
Wekelijkse reportage’s en portretten voor vele tijdschriften: oa. Margriet, Seasons,Viva, Flair, Home/Garden, Libelle, Knippie en Ouders van Nu, Kinderen, Troskompas, Nouveau en AM Magazine.

2011-2014:
ING Realestate, Vriendin, Simavi, VanDoorne NV., JM Magazine, Quoins, KRO, Vitra, diverse kookboeken, Award voor ‘Echt Eten’ van Jonathan Karpatios, Happydress, Blix Advocaten, Ahold, Hypotheekshop, DATbureau, Travelling Tablewear, PlusMagazine, SWV, Libelle, VanGogh Museum, KNHM, T-Mobile

2015: Eerste experimenten met licht met een gewijzigde lichtrichting. ( BDL )

2016 – heden
VanDoorne NV, SPN uitgevers, Summa College, SWV/ Bijzonder Onderwijs, Milieudefensie, Nouveau, Lukic’ Alexandertechniek, Ed Cornelissen Grafische Techniek, Sigma Dataconsulting, APG, Bakery Lady’s, Cees&Co, Jotham Gast Citroën Garage

2019 – Mediakits: Een nieuw product dat tegemoet komt aan de wensen van bestuursleden, directie-leden en iedereen die vaak publiceert op internet. Wanneer je een artikel schrijft en er moet een portret bij van de schrijver, is de publicatie het sterkst wanneer de toon van het artikel past bij het portret. Tegelijkertijd hebben hoge functionarissen weinig tijd ( en zin ). Je wilt dus gewoon een serie portretten in de la hebben liggen.