0

Om de eerste foto in deze serie op Instagram te zetten was ik even op zoek naar het Engelse woord voor geveltuin. Dat viel toch een beetje tegen. Toegegeven, ‘wallgarden’ had ik misschien wel zelf kunnen bedenken maar ik verwachtte iets sierlijkers. Juist het Nederlands kan nog wel eens een vlakke taal worden genoemd, maar gevel blijf ik een mooier woord vinden dan muur. En Nederland ís vlak..  

Na een periode van wat gekwakkel met de gezondheid, voelde ik me afgelopen weekend opeens beter. Het duurde dan ook geen twee dagen of ik wilde beginnen aan de serie die ik al een tijdje in mijn achterhoofd had.  Het begon ruim 10 jaar geleden met Maarten, een groenthosiaste buurman die als eerste in de straat begon met het planten en verzorgen van groen. Buurvrouw Margriet belde met de gemeente en die kwamen al snel de stoep een beetje verbouwen zodat ook zij kon beginnen. Ja, het is een virus. Maar dan wel in de goede zin van het woord. De liefde voor de natuur komt steeds duidelijker naar voren en toen ik een keer door de straat liep in het donker, dacht ik: ” Jammer dat je het nu niet zo goed kan zien”.
Zo is het idee geboren. ‘Wallgardens in the Night’

Zoals je misschien ziet heb ik lekker gestoeid met mijn experimentele lichttechniek. Weet je misschien een spectaculair leuke of mooie Wallgarden in Amsterdam, schroom dan niet me een mailtje te sturen – altijd leuk !

You can enable/disable right click protection and customise this message using Theme Customizer