0

Extinction Rebellion heeft een klein broertje: XR Families. Jong volwassenen zijn niet meer de enigen die zich ernstig bedreigd voelen door de schade die onze consumptiemaatschappij heeft veroorzaakt. Het dringt ook door bij een hele nieuwe generatie kinderen; Je bent een jaar of 11 en je ziet iets op TV waardoor je beseft dat je wereld er helemaal niet zo rooskleurig uitziet. Beeld je dat moment maar eens in. Hoe ga je als ouder hier antwoord op geven ? Tegelijkertijd hebben kinderen natuurlijk veel levenslust en willen ze niets liever dan er direct iets aan doen; Wat zou mooier zijn dan de nieuwe minister-president een brief te overhandigen met alle oplossingen? Liefst deze week uitvoeren nog !

Om hier bij te zijn stond ik afgelopen vrijdag 9 maart vroeg op en reed tijdens de zonsopgang naar het Binnenhof waar ik hun eerste demonstratie vastlegde. De teksten op hun borden spreken boekdelen én tot de verbeelding. We zullen zeker meer gaan zien en horen van deze kinderen die samen met hun ouders een eerlijke overheid eisen en vinden dat in harmonie met de natuur leven een voorwaarde zal moeten zijn voor elke toekomstige maatschappij. Hoewel ikzelf regelmatig stilsta bij de ernst van de situatie, heb ik door mijn leeftijd het vermogen steeds weer over te gaan tot ‘de orde van de dag’. Kinderen hebben dit vermogen natuurlijk veel minder.

Last moment voor vertrek stopte ik voor de zekerheid mijn ouwe Sony RX100 type 1 nog bij de camera’s zodat ik eventueel ook nog een stukje video zou kunnen opnemen :

You can enable/disable right click protection and customise this message using Theme Customizer