0

AIKIDO

Het Japanse Aikido is een relatief jonge ‘martial art’. Met veel plezier maak ik van aikido-events reportages en actiefoto’s en video. Deze non-destructieve krijgskunst verdient het om bij een groter publiek onder de aandacht te komen.

Ervaren aikido-docenten zoals Piet Lagerwaard zijn tevens van maatschappelijk belang. Bijvoorbeeld om de snelle toename van ‘val-incidenten’ te bedwingen:

Halverwege de 20e eeuw werden de beste leerlingen van O’Sensei ( de grondlegger van Aikido) over de hele wereld uitgezonden om Aikido te verspreiden. Tohei Sensei was de eerste hierbij en zijn dojo was op Hawai, waar ook Takeguchi Sensei opgroeide:

Vlog van mijn bezoek aan en uitnodiging van Capital Aikido in Silverspring. Les van oa. Michael Friedl ( CAA div2)
Een bijzonder event in de VS is het jaarlijkse Retreat in Granlibakken, komend jaar gepland 7/6-13/6 2024.

Hieronder: All pictures of the recent Celebration and Anniversary @ Capital Aikido in Silverspring:

In elke stad is wel een dojo te vinden waar Aikido beoefend wordt. Aikido wordt langzamerhand populairder, ook bij kinderen blijkt het goeie resultaten te geven als het gaat om zelfverzekerdheid en balans:

Als je net bent begonnen met Aikido zijn de Japanse namen wellicht intimiderend. Helemaal als je dan ook een examen moet doen waarbij je op basis van de afroep van een stukje Japans iets moet laten zien:

Besef je dat beeldmateriaal met een sterk professionele uitstraling op je website past bij de kwaliteit die je graag laat zien ? Speciaal voor Aikido-dojo’s hanteer ik een gereduceerd tarief. Maak gebruik van mijn decennialange professionele ervaring met beeld en marketing en geef me een belletje zodat we kunnen kijken hoe we voordelig online een flinke upgrade kunnen realiseren.